lördag 19 mars 2011

torsdag 17 mars 2011

Ny Garmin elektronik!

Idag så monterades ny elektronik in i båtarna. Garmin 720s, 7 tums pekskärm med kombinerad plotter/ekolod.



söndag 13 mars 2011

Full fart

I helgen small de till ordentligt. Fint väder samt flera nya garnbåtar bidrog till att produktionen ökade. Igår hängde vi ca. 40 ton på jellorna. Fisken iår är ganska stor, dvs mycket fisk mellan 7-10 kg. Årets största fisk än så länge är en torsk på 34kg, se bild. Bifogar även bild på en av flera kvabbso (stenbitar) vi har fått in.
Är nu på väg till bruket för att ta emot en massa fisk....

söndag 6 mars 2011

Tomma jellor

Under en promenad idag insåg jag verkligen hur lite fisk som har kommit upp på jellorna (ställningen man hänger fisken på) runt omkring på Röst. Skulle tippa på att det bara är 10-20% som det hänger fisk på. Ägarna till industrierna börjar att bli allt mer och mer oroliga över denna säsongen.

lördag 5 mars 2011

Vaxning av båtar

Nu när det inte är så mycket att göra på bruket hittar vi på andra arbetsuppgifter. De senaste 2 dagarna har jag och Robban rengjort och vaxat samtliga båtar. Vinden börjar att lägga sig något och förhoppningsvis kommer vi att få in en del fisk i slutet av nästa vecka.

tisdag 1 mars 2011

Rekordmycket skrei

Årets skrei-säsong håller på att slå alla rekord. Utanför Norges norra kust vandrar rekordmycket skrei in. De gamla yrkesfiskarna på kan inte komma ihåg när det var så här bra sist. Lokala fiskare med kvoter på 60-80 ton har redan fiskat klart, och då har vi inte ens kommit halvvägs in i säsongen.
Dessvärre håller vinden ett järngrepp över Lofoten för tillfället vilket kan skapa problem för de som precis har börjat fiska. Flera båtar har bara kunnat vara ute någon enstaka dag under den senaste veckan. Och långtidsprognosen ser inte lovande ut heller. Idag har det blåst upp emot 20s/m och imorgon lovas storm med vind upp till 27m/s.
Ska nu ut och plocka sten som jag kan ha i byxorna inför imorgon :).
Klicka på bilden för att se långtidsprognosen...