onsdag 23 juni 2010

Mer gös

Igår drog jag Erik och Göran ut ett par timmar på kvällen för lite gös. Ganska snabbt hade vi 2 st mindre fiskar i båten. Därefter dog det ut och förutom några typiska göshugg blev det inget mer.


tisdag 22 juni 2010

Gösfiske

Jag och Erik var ute ett par timmar igår kväll för att se om det var någon gös hemma. 2 st mindre gösar fick syna insidan på båten, för att sedan få simma tillbaka. Ytterligare ett par hugg som missades. En härlig kväll ute på sjön.

onsdag 16 juni 2010

Hemma igen

Sista dagens fiske på röst gav inget av värde. Erik tappade en skaplig flundra, antagligen veckans största, de sista minuterna. Men vi tar nya tag nästa år. Röstsessionen iår var något kortare än tidigare år men ändå helt fantastiskt. Mängder med torsk, skulle nog kunna säga att det var det bästa året för min del. Mängder med fisk mellan 15-20kg. Inga riktiga toppar men ändå fina fiskar. Flundrorna finns där, något svårflörtade, men de finns där. Tyvärr är det inte så många båtar som fiskar flundra på Röst, så det är svårt att få sig en uppfattning om hur bra det egentligen är. Nu blir det lite mer stilla fiske med gös på agendan.

torsdag 10 juni 2010

2st mindre flundror

Idag på förmiddagen va vi ute en sväng efter flundra. Vi lyckade lura 2 st med bud på några till. Vi saknar dock vikter på våra flundror men vi jobbar vidare...

onsdag 9 juni 2010

20kg torsk

Igår var det torskfiske på agendan. Som vanligt nu den sista tiden så är torskarna på klavestenskallen helt vilda och hugger på snabbt uppvevade jiggar. Flera fina fiskar landades, Erik drog det längsta stråt med en fisk på dryga 20kg.

58kg flundra!

Nu kom tyskarna som befinner sig på campen in med en fin flundra på 58kg, 170cm lång. Stort grattis!!

Äntligen hälle!

Igår fortsatte vi letandet efter hälle och efter någon timme så fick Zacke sin första någonsin. Strax därefter spräckte även Erik nollan för iår. Minst 5st kontakter till på kort tid. Kanske inte de största fiskarna men otroligt skönt ändå.

tisdag 8 juni 2010

Långt mellan huggen

N har Zacke å Erik anlänt. Första dagen fiskades torsk. Lite segt i början men tillslut hittade vi dem jagande i mittenvattnet. Långsamt uppvevade jiggar gav stenhårda hugg med fina fiskar över 15kg. Gårdagen ägnades åt hälle med ett klen restultat. En avbiten jiggstjärt va det närmsta vi kom. Även fm. idag va seg så vi körde eter lite rödspätta. På direkten fick vi fisk och hade hektisk timma innan vi åkte in till land. Ny tag ikväll!

söndag 6 juni 2010

Finväder

Idag är det riktigt finväder här på röst med strålande sol och bleke. Jag väntar in Zacke och Erik som är på väg upp med flyg. Vi lär väl ta något snabbt å äta för att sedan köra ett långpass efter torsk. Väderprognoserna ser inte så jättefina ut inför denna veckan som kommer så det blir en del fiske efter flundra.
Igår var jag och Kaj ute en sväng på nordsidan. Var sitt släpp resulterade i 2st 12-13kg torskar. Därefter beslutade vi oss för att gå in pga för hög sjö.

lördag 5 juni 2010

45kg flundra

Igår var det första fiskedagen för de nya gästerna här på campen. Ett gäng med tyskar i ena båten samt Kaj Johansson själv i den andra. Kaj fyllde 50 år i torsdags och har därmed flytt hemifrån några dagar. Vi gick igenom fisket på torsdagskvällen och bestämde oss för att hålla ihop om Kaj skulle få på en stor fisk. Efter 2 timmar ropar Kaj på VHFen att han nog skulle behöva min hjälp. Jag tittar mot Kajs båt och ser att hans spö pressas till bristningsgränsen. Jag kör upp till Kaj och hoppar över till hans båt. Direkt inser jag att det är en fin fisk på. Kaj sköter fighten helt perfekt, som om han inte har gjort något annat än att drilla flundra i sitt liv. Strax därefter kan en fin fisk på 45kg landas. Helt sanslöst. Även 2 st mindre flundror kom upp igår plus ett flertalet hugg. Det börjar hetta till här på Röst.

torsdag 3 juni 2010

Bytesdag

Idag är det bytesdag här på Röst. Det är inte mycket folk just nu men ska hämta upp ett gäng tyskar vid färjan ikväll. Igår så landades det fina torskar här på ön med 2 st på över 20kg i samma båt.
Idag kunde jag inte hålla mig från att åka ut en sväng i vinden, stannade till på grundvattnet precis utanför Röst. I 3 driften small en flundra på nedsläpp. Ingen bamse men en fisk på runt 15kg. Efter att ha att upp den till ytan så missar jag den precis i landningen. Inte alltid så lätt å va själv i båten :).



onsdag 2 juni 2010

Fixardag

Idag är en fixardag här på campen. Inte så många båtar ute men info kommer om de får något. Tjeckerna hade en fin torsk igår på 24kg. Kanonfina fiskar!

tisdag 1 juni 2010

Torskar i mängder

Idag blev det ett riktigt torskrace på sydsidan. Mängder av torskar med vikter på över 16kg. Tyvärr så hade jag glömt kameran iland så det bliv inga bilder.

Lugna dagar på Röst

De två senaste dagarna här på Röst har varit stilla. I söndags va vi ute på plattfiskmete. Ett tiotal rödspättor och sandskäddor fick syna insidan på båten. Största på dryga kilot.
Igår va det en blåsig dag men vi gick ut en sväng efter flundra. Efter någon timme hade vi en som slet av betesfisken från tacklet. Kort därefter bestämde vi oss för att åka iland för lite valgrillning.
idag är det plattvatten här på Röst igen så det blir nog några timmar ut på sydsidan för lite torsk och kanske t.o.m någon flundra..