lördag 29 maj 2010

Späckhuggare

Dagens fiske började på sydsidan av röst för att drifta av de stora grundområdena efter hälle och stortorsk. Efter några timmars ganska trögt fiske med bara någon 10kg på topp åkte vi in till fyren skumvaer för att grilla och kolla på den fantastiska utsikten. Eftermiddagen bjöd på ett riktigt torskrace på nordsidan. Torskarna small stenhårt på 16 meters djup. Så fort vi kom ner till 20 meter hände ingenting. Även en fin sej landades på under torskfisket.
Men dagens häftigaste upplevelse var när vi hade ett gäng späckhuggare runt båten på sydsidan. Så liten men känner sig i en 6 meters båt med lika stora djur 10 meter från båten. Helt galet!

fredag 28 maj 2010

Tung-gung på Röst

Torsken Micke fortsätter att dra massa torskar här på Röst. Idag höjde han sitt pb till 15,5kg. Men dagens fisk var ändå en hälle på 35.

Bra torskfiske!

Igår blev de kvällstorskfiske i det härliga vädret. Solen sken och ingen vind överhuvudtaget. Torskarna var på hugget och högg stenhårt så fort våra beten kom till botten.. Tyvärr inga toppar men en fina fiskar mellan 8-13 kg.. På bilden, tyngdlyftar-micke som hade spöböj näst intill hela kvällen. Nya tag idag. Strålande som och 2m/s.

torsdag 27 maj 2010

Torsk 24kg

Bild på en fin torsk på 24 kg som landades på röst igår. Fiskarna är fortfarande riktigt feta!

onsdag 26 maj 2010

Internetstrul

Kommer inte in på internet med min dator men kommer att fixa det under morgondagen så att det kommer in lite bilder. Fisket de førsta 1,5 dagarna har riktats efter torsk. Flertalet fina fiskar har kommit upp men inga riktiga toppar. Mer info imorgon...

fredag 21 maj 2010

Röst nästa

Då var man snart på väg till Röst igen. I år blir det den 4de säsongen på detta fiskemecka! Uppdateringar från fisket kommer att göras här. På söndag bär det av, första fiskedagen beräknas vara på tisdag! Lägger in lite gamla bilder från de tidigare åren.


söndag 2 maj 2010

Simrislaxar!

Lördagen bjöd på superfiske. Totalt landades 9 st lax, 2 st över 9 kg, 2 st på 5-6 kg, 2 st 3 kg samt 3 st som inte höll måttet. Stort tack till Martin S och Patrik Brunström för en kanondag på sjön!