måndag 29 juni 2009

19kg torsk

Igår var jag ute med Andreas och Hampus för eget fiske. målet var hälle men väl ute på sjön kunde vi inte hålla oss för att åka ut på grundtopparna. Vattnet låg som en spegel och solen värmde bra. Torskfisket var dock något "trögt", men vad gör de när Andreas fick en fin fisk på 19kg och ett nytt pb. Utöver den fisken blev det några till 10+ samt några mindre innan vi åkte hem. Även idag är vädret kanon häruppe!

lördag 27 juni 2009

Mängder med hälle!

Igår förmiddag samt idag på förmiddagen var jag ute och guidade Team Kohlruss. Fisket riktades efter hälle. Igår fick vi en fisk, och idag fick vi två. Dock inga bjässar men med en topp runt 10kg. Tungviktarna idag drogs av våra två team (5pers) från Jersey eller vad sägs om följande vikter; 68, 37, 20 samt 16kg.... Grymt! Även båten med Erik Jansen i spetsen fick en hälle på 15kg. Dessutom har det tappats två st fiskar av modell större idag på grundtopparna. Nu är det hett!!

onsdag 24 juni 2009

23kg hälle

Igår var jag ute igen med far och son Hallberg samt Kihlen. Och igår blev det den yngre generationen som drog det längsta stråt då Peter Hallberg fick sin livs första flundra. En fin fisk på 23 kg. Detta firades senare på kvällen med att lägga den på grillen, grymt gott.

Regards from jersey

Just a message to our friends at home, 2 days to get here but boy was it worth it. first day day out sun is shining sea is flat calm i think we could be in heaven, seeing is believing this place is superb. After weaving through the islands heading down south in the search for big cod.So far cod of 50lb 40lb and to many to mention at 20lb plus. Day 2, what can i say, went up north in search of coalfish, after a call from Henric telling us that they are on the feed, and was he right or what. When we got there it didn't take long starting of with 15lb fish. A big fish of 26lb fell to a x-slayer on a light tenryu lure rod. After that 5hrs of light tackle testing with lots of fish up to 30lb. Have to go now arms are hurting. Cheers for now, Steve,Tim,Liam,Mark and John.

tisdag 23 juni 2009

14kg Långa

Idag var det fiske med team Kihlén, vi började dagen med fiske på sydsidan men vände snabbt in igen pga en aning för höga vågor. Laddade batterierna inne vid hamnen någon minut för att sedan dra ut på norr sidan. Torskfisket var något trögt idag om man ser till de senaste dagarna, men några fiskar blev det. Däremot så har det kommit in väldigt mycket sej, så det blev sejrace ett tag med toppvikter runt 12kg. Dagens fisk stod helt klart far Kihlen för när han visade sina dolda "långatalanger". En kanonfisk på 14kg och den absolut största långan i min båt någonsin.

måndag 22 juni 2009

Kanonfiske på Röst

Vinden har nu börjat att lägga sig här på Röst. Igår var jag ute med Andreas "lill Pelle" Karlsson och hans kompis Hampus. Ett flertal 10kg torskar landades och på hemvägen körde vi flundra i 30 min då undertecknad fick en lite fisk.
Även denna dag, som förövrigt bjöd på ett spegelblankt hav, var jag ute med Andreas och Hampus. Med oss i besättningen hade vi även Karen. Karen visade att tjejer ska vara värst och utklassade övriga fiskare i båten. Karen fick även dagens största på dryga 18kg. På hemvägen stannade vi även denna dag för lite hällefiske. Även denna dag narrades det en liten hälle då Hampus var fångstman.
Våra Engelska gäster som anlände igår har haft ett fint torskfiske idag med flera riktigt fina fiskar med en topp på 23kg. Bilder kommer....
Röst när det är som bäst!

lördag 20 juni 2009

Midsommarfiskar

Gårdagen bjöd på en kanonfin förmiddag. Ett nytt gäng kom hit den 18 så jag hängde med dem på sjön i några timmar igår. Både fina torskar och sejar landades med toppvikter på 16,5 samt 13 kg. En härlig dag på sjön!

torsdag 18 juni 2009

Vinden lägger sig

Gårdagen bjöd på strålande väder och ett fantastisk torskfiske. Samtliga hyrbåtar var ute på nordsidan och bände stortorsk upp till 20 kg. De flesta av fiskarna fick simma tillbaka igen. På kvällen åkte våra tyska kunder ut igen för att se om de kunde hitta någon sej, vilket de gjorde. Mängder med sej drillades på lätt utrustning, fisken var precis i ytan så de spinnfiskade efter dem med mindre jiggar. Jag själv va ute några timmar på kvällen för att fiska flundra. En minde fisk fick syna båten någon minut för att sedan simma tillbaka för att växa till sig. Dessutom missades 3 fiskar då de inte ville bita ordentligt över sillen.
Inga bilder på några fiskar från gårdagen, hade däremot ett 10-tal örnar som synade mig vart jag än åke.. mäktigt...
Idag är det transferdag här på Röst, dvs ingen som är ute och fiskar. Men imorgon tar vi nya tag.
Klicka på bilderna för att få dem större...

tisdag 16 juni 2009

Ännu en kanonfisk från Röst!

Igår lyckades Daniel från Tyskland att kroka en 65kg hälle. Fisken hade varit en riktigt fighter med flertalet långa, tunga rusningar. Alla de senaste fiskarna som ha fångats är på platser som bara ligger 5-10 min båtkörning från campen, dessa platser kan du fiska på även om det är riktigt hård vind.

söndag 14 juni 2009

2st 35+ hälle

Idag var det dags för fiske igen efter några dagars markarbete. På förmiddagen var jag ute med Team Klepikov som jag guidade torsk med sist. Grabbarna har haft de trögt med flundrafisket under veckan men tillslut lyckades John att få en upp i båten.. Kanske inte den största men en skön nolla som spräcktes samma dag som de skulle åka hem. På eftermiddagen var det mer flundra på programmet med Team Schulz. Tre timmars fiske gav 3 st hälle. Två av dem var mindre men den trredje mätte 145cm med en vikt på 35kg. Även en annan tysk båt har drillat fin hälle idag på 37kg. Vinden håller fortfarande i sig men börjar att se ljuset i tunneln om ett par dagar.

onsdag 10 juni 2009

15kg flundra

Då har första gänget anlänt efter en dags flundrafiske. En fisk på 15 kg. Det är fler båtar som är ute, hoppas att även de har fått nåt.
Det har blåst upp en aning nu idag och enligt prognoserna sp kommer det att vara en del vind nu de dagar som kommer.

tisdag 9 juni 2009

Torskrace

Igår var det torskfiskeväder för första gången på ett bra tag. Med i båten hade jag team Klepikov. Förmiddagen börjades på nordsidan, strömmen var hård så vi bestämde oss för sej. Ett gäng fina sejar landades med flera fiskar på 10kg. Därefter blev det lite sjösjuka i båten så åkte in efter ett par timmar. Eftermiddagen gick mot sydsidan där torskfisket var kanon. Ett gäng med torskar mellan 10-16 kg. Väldigt fin medelvikt och fullt med fisk. En härlig dag på sjön!

lördag 6 juni 2009

Fiskrens och Fotbollskväll

När vi undersökte vad gårdagens flundra på 62kg hade ätit så va teorierna många; sej, sill krabbor m.m ingen gissade dock på ett 2-3 dm2 stort fiskenät.. Inte konstigt att de blir så stora när de livnär sig på artificiell föda....
Idag har svenska flaggan vajat över Kaikanten och förhoppningsvis har ett 20-tal öbor fått syn på den... Ikväll blir det fotboll med tysk salami och tyska öl..

fredag 5 juni 2009

62kg Flundra

Idag var det guidning med 2 st tyska grupper. På förmiddagen hade vi 3 st hälle på men som hoppade av direkt efter att vi fått känna på dem. Under eftermiddags passet lyckades Marios med bedriften att drilla in en 62kg flundra som mätte 167cm. Fisken gick bet på en sill tacklad på ett Fenwick Seahawk 30lbs spö. Imorgon är det nya tag som gäller med 4 timmars guidning under förmiddagen.