söndag 31 maj 2009

36kgs hälle

Det verkar som att flundran gillar de senaste dagarnas blåsväder. Idag på eftermiddagen la sig vinden en aning och 3 st båtar åkte ut för några timmars fiske. När de kom tillbaka så kunde 3st fiskar räknas in 36, 20 samt 8kg var vikterna. Känns som att fisket håller på att hätta till här på Röst..

lördag 30 maj 2009

Fortsatt blåsigt

Vinden fortsätter att hålla i sig. Men på måndag ser det ut att bli bättre. Men idag så åkte jag ut och provade efter hälle med 2 tyskar. Planen var att trolla med sill och det funkade. Först ett hugg som delade den ena sillen på mitten. Direkt därefter drog vi på en fin fisk som efter ett par minuter och några tunga rusningar senare bestämde sig för att spotta ut kroken.. Vi fortsatte och får på nytt upp en avbiten sill. Precis innan vi besämde oss för att bryta lyckades vi landa en liten fisk.

Har även fått en bild från polacken Darek på en 28kg hälle som fångades för någon dag sedan. Darek och 7st andra polska fiskegalningar har varit här i snart 2 veckor och ska åka hem imorgon. Killarna har fiskat väldigt många timmar, gett sig ut i ur och skur, och fått ett gäng med fina fiskar.
Får hoppas att de kommer tillbaka nästa år.

fredag 29 maj 2009

Skitväder

Idag är det riktigt skitväder här på Röst.. 18m/s å regn som piskar ner.. Gäller att hålla i hatten..
Igår va polackerna som är här ute på natten och fiskade. Totalt så landades 3 st flundror med en toppvikt på 28kg. Dessvärre så kommer de alltid in på nätterna med fisken, därav inga bilder..

tisdag 26 maj 2009

Flundror

Idag har de kommit upp en hel del fina fiskar på campen. Flundra på 36, 25 samt 10kg. Även det fina torskfisket håller i sig.. Ser ut som om att vi har några blåsiga dagar framför oss, får se om de går att komma ut på något fiske..

måndag 25 maj 2009

Filmer

Här kommer tre st småfilmer från Röst v.20. En hel del fiske men även lite annat skoj som Daniel, Robin och Linus hittade på under sina fyra dagar här på ön.. För mer info, besök metrobloggen.se/skitfiske


Torskfiske

Igår sken solen och havet låg blankt. Jag och "bröderna bus" Carol och Bartek de polska killarna som jobbar på bruket med mig på vintrarna åkte ut för att dra lite torsk. Även fisket var strålande och på några timmar hade vi fått ett gäng med fiskar över 10 kg. De största hittade vi inte men en fantastisk fin medelvikt.

söndag 24 maj 2009

Finväder

Idag är det kanonväder här på Röst, liksom de förra dagarna så är det knappt någon vind alls. Den lilla vind som är håller på att vända till syd. Förhoppningsvis kommer de att påverka fisket positivt. Flundra fisket har varit något trögt de senaste 2 dagarna. I fredags så guidade jag ett tyskt gäng en halvdag. Två timmar spenderades på flundra fiske på grunt vatten. Efter fem minuter drar vi på en kanonfisk som kliver av efter en halvminut.. Så de finns här. Lars Breil och co. fick 2 st flundror i Fredags, med en topp på 22kg. Igår så missade även de 2 st fiskar. Nya tag i dagarna som kommer.. Over and out!

Lars Breil med en fin flundra

torsdag 21 maj 2009

JÄTTE FLUNDRA!

Jag fick et samtal vid 22-tidan av Mikael Grahn från Umeåtrakten om att han ville ha hjälp med att väga en flundra. Sagt å gjort. Ringde upp steinar på bruket som kom ner med en truck. 20 minuter senare kom Mikael in med fisken. Och vilken fisk! En flundra på 124kg som mätte 203 cm. Stort grattis till Mikael!!

Mer flundra

Idag var det ett eftermiddags pass, själv med Magnus en svensk som jobbar på "sjukhuset" här på Röst, som gällde. Vi började med lite torskfiske som var ovanligt trögt för att sedan bege oss in och fiska flundra. Redan i första driften smäller det. En fin firre på 19kg som jag har nöjet att själv drilla. Därefter va det stilla i ett par timmar så vi beslutade oss för att åka hem. Ska iväg till färjan nu för att hämta upp två tyska grupper. Campen är nu helt full så förhoppningsvis blir de mer fina fiskar imorgon.

onsdag 20 maj 2009

Flundror

Det börjar komma upp en del flundror här på röst igår var det 2st en 5 kg samt en 16kgs. Idag stod Ingmar Rödin för dagens fångst med en flundra på 26,5. Även det polska gänget som är här fick en fin firre på 16 kg. Imorgon så blir nog mer flundrafiske för flera båtar verkar det som.
Även en havskatt gick bet på Philips bete idag..

tisdag 19 maj 2009

film från Röst vecka 20

Häftig film som skånegänget Robin, Linus samt Daniel som var här förra veckan redan har hunnit att klippa till. För mer info om grabbarnas olika fisken runt om i värden, besök deras blogg på metrobloggen.se/skitfiske

måndag 18 maj 2009

Solen skiner över Röst

Kanonvädret bara fortsätter här på Röst. Helt otroligt. Idag är jag på land och fixar lite. Gårdagen skulle även den tillbringas på land men efter ett samtal från Daniel och Robin som började dra spättor kunde jag inte hålla mig. Ut snabbt i 2-3 timmar, fiskarna nappade hela tiden och ett 40-tal plattfiskar av olika slag hade landats med några stycken över 1 kg. Kul att prova lita annorlunda fiske när man är här. Björn Blomqvist på outdoor har skivit ett inlägg om resan till Cancun och men kan ju inte annat än att längta tillbaka då man kollar på bilderna...

söndag 17 maj 2009

Torskfiske


Igår var det fortsatt guidning med det skånska gänget Linus, Robin samt Daniel. Förmiddagspasset var något trögt men efter en lunch på land och nya krafter så lyckades vi hitta fisk på Sydsidan. Flertalet torskar landades med en topp på 16 kg. Även en fin sej på 14 lyckades Linus kroka.

Grabbarna var även ute i fredags då Robin drog en fin flundra på 25-30kg. Fisken fotades för att sedan returneras.

Vädret på Röst är grymt just nu. Idag är det spegelblankt och blå himmel. Får hoppas att det håller i sig!

fredag 15 maj 2009

Torsk


Då har årets första torskar synat insidan på båten med en toppvikt på 16,5. Även 2 st hälle missade... Idag är det jobb på land men imorgon bär det ut igen!
På bilden ser ni Daniel med en fin torsk.

onsdag 13 maj 2009

Röst

Har nu lämnat värmen och begett mig till nordligare breddgrader, mer bestämt Röst. Har sjösatt båten, fixat i ordning alla grejer. Kommer att guida en imorgon men det är inte helt omöjligt att jag doppar en jigg redan ikväll..

fredag 8 maj 2009

Sista fiskedagen

Sista dagens fiske riktades helt efter sailfish och ev. dorado. Jag anders samt Zacke var med på båten. Väl ute på vid fiskeplatsen ca: kl 10.00 så dröjde det inte länge innan det hände något. Fyra bonitos faller fort för våra beten och får syna båtens insida. Därefter blev det en häktisk 1,5 timme. Först dubbelhugg på sailfish. Jag och Zacke drillar samtidigt, båda landas. 10 minuter efter drar nästa på och Anders landar fisken utan problem. Vi hinner knapp sätta oss innan det är dags igen, en sailfish som har snurrat in sig med linan i stjärtfenan, Zacke visar att han fortfarande håller måttet. Vi känner oss nöjda med sailfish och går ut på djupare vatten efter dorado. Då hugger ännu en sailfish, helt galet. Denna gång en lite mindre men ändå en fin fight. Fisken sätts tillbaka och vi står som 3 frågetäcken och frågar oss själva om detta är sant. Då hugger dagens första dorado. Anders skrattar sig lycklig då det är den första han någonsin har fångat. Vi firar med en öl men hinner inte njuta då dagens andra dubbelhugg kommer. Jag och Zacke hoppar upp drillar än en gång rygg i rygg. Fiskarna kommer upp i båten och det tar bara någon minut innan den fjärde kliver på. Denna gång en lite mindre. Klockan hinner inte ens bli 14.00. Vi beslutar oss för att åka hem för att packa och fixa inför imorgon då vi ska lämna detta paradis. En fantastisk resa som garanterat kommer att göras om. Någon som har funderingar på ett resemål. CANCUN är svaret!!


Dag 6

Jag och Zacke provade på ett nytt fiske i lagunen vid Cancun i en liten båt. 4 timmar på förmiddagen då vi fiskade Jack, snapper samt red snapper. Kul att variera lite med UL-fiske. På kvällenkörde vi 4 timmar efter tarpon. Dock så finns det inte så stora tarponer här men med lätt utrustning bler det kul. Efter 5 minuter drar jag på en fisk och i mothugget tar det bara stopp. 1 sekund senare flyger en 10 kilos tarpon upp ur vattnet som bildar en gigantisk vattenkaskard. Därefter va den borta. Innan jag ens hade fattat vad det var som hände. Bara några minuter senare får Zacke på något liknande, men linan går av vid första rusningen. Därefter följde 1,5 timmes instruktionsvideo om hur man tappar fisk. Tarpon efter tarpon slänger sig upp i luften 5-6 gånger för att sedan släppa. Helt galet. Fiskarna va förvisso inga jättar utan låg på 2-4 kg men ändå. Mörkret faller och vi börjar känna oss besegrade av dessa akrobatiska torpeder. Men med 5 min kvar så lyckas jag äntligen landa en liten firre. Jag nöjer mig, lägger ner spöt och ägnar mig åt att psyka Zacke för att han aldrig lyckas kroka någon fisk. Då, bara 3 minuter efter så får även han upp en i båten. Dagen räddad och vi åker hem.
Danne och Anders var ute på den stora båten och fick 2 sailfish på 50 resp. 60 kg. Därefter körde de bottenmete där Anders drog en amberjack på 30 kg. Respekt!

torsdag 7 maj 2009

Dag 5

Då var det fiske på agendan igen och vi riktade in oss helt på sailfish och dorado. Samtliga big game spön är nu utbytta i båten mot lättare haspelutrustning.. Först hugger några fina bonito och efter bara 30 min så drar dagen första sailfish på. Några härliga hopp och sen är den borta. Därefter har vi 2 st sail som följer våra beten utan att hugga. Därefter smäller de. En 45 kg sailfish landas och sätts tillbaka. Därefter så får jag äran att fighta in en 15kg dorado, grymt vacker fisk. Dagen avslutades med att till och med Jocke fisk fånga sin första sail för veckan. Kvällen avslutades med en middag på Outback.. Där jag och Danne insåg ganska snabbt att picknikgurkorna jämte köttet inte var några gurkor, utan stora pepparfrukter.. 15 liter dricka och 20 min senare kunde vi fortsätta med vår middag.

Dag nr 4

Dag 4 blev en ganska stilla dag och på eftermiddagen så blev det en golfrunda.. Verkligen skitkul även fast alla utom Jocke var helt värdelösa. Jag och Zacke slog bort boll efter boll, men kul hade vi! Fick även hoppa över 1000tals halvmetersödlor och en krokodil som sprang runt på banan.. På kvällen somnade alla innan klockan hade blivit 21, verkade som att vi var ganska trötta allihop.


tisdag 5 maj 2009

Dag nr. 3

Den tredje fiskedagen var det bara jag, Zacke och Jocke som åkte ut på sjön, de andra stannade hemma och tog en shoppingdag. Vi gjorde en chansning och gick för Blue Marlin och Maco haj. Stora fiskar som man fiskar med stora beten. Tidigt på dagen fick Jocke en Wahoo, en bland de snabbaste fiskarna här. Därefter va det stopp... Ett flertal hugg och halva betesfiskar med upp var det närmasta fisk vi kom. På vägen hem så provade vi efter sailfish, en fin bonito hugger och jag får en härlig fight på lättare haspelutrustning. Därefer ser vi en stor sailfish som simman en halv meter från våran betesfisk, helt ointresserad. Det ville helt enkelt inte gå vår väg idag. Men en fin dag på sjön där vi fick se ett 30 tal valar som tyckte det var trevligt med sällskap. Väl hemma rundade vi av med en supermiddag på en skaldjursrestaurang.

För övrigt så går Cancun på halvfart, med tanke på influensan. Inga dokumenterade fall här och att någon av oss skulle insjukna känns väldigt lång bort. Men stränderna är nästan tomma vissa restaurangeer är stängda, de stora clubarna stänger vid 24. Allt känns lite öde, som en Resident Evil film, ganska skönt dock..

söndag 3 maj 2009

Fiskedag nr2

Dag nummer två startades med lite fiske efter snapper. Många fiskar på men få med upp. Tillslut drog Danne upp en fisk som guiden lagade sushi på senare under dagen... Helt grymt! Därefter blev det några barracudor och sen va det trolling för hela slanten. Totalt så landades 3 st sailfish samt några bonitos och en dorado. Två stycken sailfish tappades, varav den ena efter 20 minuters kamp precis vid båten med en uppskattad vikt på 55+. Annars så var det Gunnar som var dagens kung då han tog en 40 kg sailfish på ett "Shakespere uglystick 15-70 g" och en Penn Sargus 6000 rulle. Grym fight. Även jag och Zacke kan nu räkna in var sin sailfish på denna resa. Zackes fisk, fisken som hoppar på bilderna, kom under ett klockrent dubbelhugg, häftigt me 2 st sailfish på samtidigt.
Nu är det dags att gå ner och runda av en härlig dag med ett bad i poolen.. Imorgon blir det mer fiske...

lördag 2 maj 2009

Första fiskedagen

Första fiskedagen började strålande. Efter några få timmars sömn begav vi oss ut på sjön på morgonen. Guidernas plan var att börja med bottenmete efter amber-jack för att sedan övergå till att fiska sailfish. Väl ute på fiskeplatsen simmade 100-tals bonitos fram precis jämte båten. Vi ändrade planerna och det dröjde inte mer än 5 min innan första hugget kom, Gunnar greppar spöt och då högg det på ett spö till som Zacke tog hand om. Ett antal bonitos drillas in och efter ett tag så fortsätter vi med våra bottenmete planer. Väl på plats igen så jagar dorados (guldmakrill) i ytan, våra bottenmeteplaner avbryts än en gång då alla ville fiska Dorado. Anders sätter sig i färdigställning och det tar inte lång tid innan det hugger.... Dock ingen dorado utan en sailfish på ca 50 kg. Snacka om bonusfisk... Fisken landades på båten för några snabba bilder och släpptes tillbaka vasamt för att växa till sig. Häftig upplevelse.. Tillslut så kom vi fram till att ge bottenmetet en chans, första stället var dött men när vi kommer till plats nr 2 så har vi ett sjukt fiske. Som att meta strömming fast isf är det Amber-jack på 15-20 kg. Grymma fighter, 5 hugg, konstant fisk. Under 1 timma drillar vi urstarka fiskar som bara vill slita dig ur båten. När betesfisken tar slut så besämmer vi oss för att avsluta denna fantastiska dag, då vi övrigt både har sett havssköldpaddor samt delfiner. Imorgon är det nya tag.. Mer info lär komma. Klicka på bilderna för att få dem större.