tisdag 21 oktober 2008

Gäddfiske

Det senaste har det varit en del gäddfiske i Stockholms norra skärgård. Fisket har varit väldigt varierande, vissa dagar tröga medan de andra dagar hugger friskt. Den bästa dagen den senaste veckan var igår då jag guidade Jocke, Danne, Peter och Uffe på nya vatten. Totalt fick mer än 30 st gäddor syna insidan av båten någon minut för att sedan simma tillbaka för att växa till sig. Snittvikten på de landade gäddorna är tyvärr inte så hög just nu, men nästan varje dag så har vi kontakter med större fisk, antingen följare, eller fiskar som missar hugget med gigantiska virvlar som resultat. Snart så sitter även de stora!

lördag 4 oktober 2008

40st gäddor

Då var det dags att guida Anders Björklund, vinnaren av Fiske Journalens läsartävling. Anders med sin farbror Sven-Olof anlände igår och fiskade några timmar på eftermiddagen då fisket var något trögt. Idag var det en heldag som stod på schemat och vi startade fisket kl. 09.00.. Gäddorna började hugga på direkten och redan efter någon timme så hade vi 10st i båten, samt en in fisk runt 7-8kg tappad precis vid båtkanten. Gäddorna fortsatte att hugga friskt och även några rejäla abborrar passade på att nappa på beterna. Totalt så landades 40-45 st gäddor samt 3 st fina abborrar med vikterna 700,1000 samt 1200 gram. Mycket fisk runt 3-4,5kg samt någon riktigt stor följare.. Kvällen avslutades med en 3-rätters middag samt en bastu. Kan man få en bättre lördag??

onsdag 1 oktober 2008

Gäddfisket i full gång!

Då va hösten här och gäddfisket är i full gång. Helgen tillbringades uppe i furusunds skärgåd med DB som kunder. Fisket var något segt men 13 st gäddor lyckades landas. Tyvärr ingen fisk större än 3 kg, dock en riktigt fin tappad. Strålande sol mestadels av tiden och glada kunder gjorde höstens första gäddguidning riktigt trevlig!
På måndagen var det privat fiske i Gryt som gällde. Pelle kom på besök för att hjälpa mig att hitta krokodilerna, vilket vi verkligen gjorde. Gäddorna i Gryt var som vanligt helt galna och högg friskt. Totalt lyckades 35st landas med en topp på 5 kg. Vissa ställen var helt sjukt bra då det högg i varje kast både för mig och för pelle. 4 gäddor landades på 5 kast för mig samtidigt som pelle fick 2 st på 2 kast.. Kändes som att gäddorna stod på varandra. Med spänd förväntan åker jag upp till gryt imorgon för mer gäddfiske 1 vecka.. Nu ska de stora landas! mer info kommer...