onsdag 20 augusti 2008

Kräftfiske

Håller för tillfället på mad att guida kräftfiske därav dåligt med uppdateringar. Kör igång med gäddfiske i början av Oktober.

tisdag 5 augusti 2008

Ännu fler flundror

Då va vi inne på dag 2 och fisket skulle riktas efter stortorsk. Vädret är strålande här uppe så därför bestämde vi oss för en långtur. Dagen började något segt men efter någon timme drar Micke på en fin fisk. Det dröjer inte länge innan vi förstår att det inte är en torsk som han bråkar med och mycket riktigt kunde en fin flundra på 20 kg sedan landas efter 5-10 min fight. Därefter fortsatte vi med torskfisket som var förvånadsvärt trögt i några timmar men så fort vattnet stod som högst och vi hade bytt ställe började det hugga friskt. Många torskar över 10kg och några runt 15kg även några sejar över 10 kg hinner landas innan Micke drar på dagens andra riktigt stora fisk. En grym torsk även den på 20 kg! Stort grattis till Micke som på en dag lyckas med bedriften med både flundra och torsk på 20kg! Snacka om en kanondag med stekande sol och ett spegelblankt atlanten. Imorgon är det min sista dag innan hemfärd, vädret verkar lovande och vi får hoppas att fisket är fortsatt bra!

måndag 4 augusti 2008

Mer flundror

Då va de dags för 3 dagars guidning med Kjell och Fredrik med sönerna Micke och Johan. Första dagen riktades efter flundra efter ett misslyckat försök (p.ga. vind) att komma ut till torsken och sejen på nordsidan. I första driften drog vi på en flundra på 7 kg efter att jag såg fisken hugga på 6 meters djup. I driften efter så lyckas vi med bedriften att nypa på en till som var dubbelt så stor d.vs. 14kg. Därefter var det ett flertal missade hugg. En riktigt lyckad första dag. Bilderna visar far och son med varsin flundra.

söndag 3 augusti 2008

En vecka med järngänget på Röst

Nu är det dags för Pontus, Nicke, Erik och Zacke att åka hem efter en vecka på Röst. De första dagarna var vädret kanon och torskfisket var studtals riktigt bra med en topp på 28,34 kg 154 cm lång(!). Sejfisket var dock mycket sämre än förväntat då det bara kom upp en massa 4-7kg.. Pontus drog dock en fin sej på 11-12 kg som en bonus under torskfisket. De sista dagarna har det varit väldigt blåsigt och vi har bara kommit ut på flundra fiske några timmar varje dag. I den första driften så drar erik på en 20kg flundra men sen blev det inte mer än flera missade hugg.