söndag 13 juli 2008

Snuskhummer på Röst..

Igår plockade ihop jag mina grejer för att fara ifrån Vaeröy till Röst för en dags fest innan hemfärd. Vid hamnen möttes jag upp av Martin som påstod att han hade lagt ut en hummertina precis jämte en gigantisk hummer. Ut på sjön för att se om den hade gått i... Väl framme visade sig att Martin inte hittade på. I tinan låg en hummer på 2,8kg (!).. Detta firades med en rejäl fest på krogen.. En minst sagt lyckad sista dag.. Nu bär de hem till Sverige igen..

torsdag 10 juli 2008

Mer ryssar

Då är de nya ryssar som man får tillbringa dagarna med på sjön. Efter 2 dagars fantastiskt torskfiske ska nu all krut läggas på flundra.. Efter dagens första etapp kunde 1 flundra ränknas in. Dock så var det en liten... Nu ska batterierna laddas och sen blir det ut en sväng ikväll/natt...

Gårdagens näst största torsk på 17 kg..

måndag 7 juli 2008

Slut på ryssar...

Då har de ryssar som jag skulle ha guidat nu i 10 dagar åkt hem. En avslutning i badtunnan med övriga WW guider bokades in. Micke med flickvän från Norrtälje är nu här och underhåller mig bl.a. med att fånga torsk, sej och måsar de senaste dagarna.. Åker över till röst snart i en dag för att sedan åka hem till Sverige på Söndag.
Jag, Martin och den "nakne dansken" i badtunnan...















Micke har precis fångat en mås













Några utav dagens torskar..

torsdag 3 juli 2008

Torskar i mängder

Då var man ledig en dag så var därför ute och fiskade själv med en kille som heter Sean som hjälper till här på campen. Torsken hugger hela tiden med grym medelvikt runt 10kg. Dagens största på 14,5 fångade Sean. Även en hel del fina sejar över 10 kg kom upp..

onsdag 2 juli 2008

Vaeröy

Dags att uppdatera bloggen lite oftare. Befinner mig nu uppe och guidar i Nordnorge igen fast på en annan ö som heter Vaeröy, norr om Röst. Kommer att befinna mig på Norsk mark tills mitten på Aug. Kommer att guida ett Ryskt gäng nu i 10 dagar. Mer info om det kommer snart..


Martin fixar badtunnan
















Livet ä tufft som fiskeguide ibland. Boende med egen badtunna..














Morgonen vid kajen.
















Klockan är nu 00.00.. svårt att hitta mörker..